PEERING VOIP DI JARDIKNAS JAWA BARAT

  • putragaluh
  • Senin, 18/06/2007
  • Internet
  • 1750 hits

--- In [email protected], "Mang Odo" wrote:

Mangga Urang Cobi PEERING :)

==This message written almost entirely in Sundanesse, please contact
your translator for your own language :D==

Haturan para wargi ICT-Jabar,
Punten, sim kuring maksad ngemutan deui. Bilih waktos TOT Teknisi
Jadiknas kapungkur tos aya nu hilafs :)
Kanggo nu tos siap server VoIPna sareng tos nganggo IP Jardiknas, tur
nganggo Asterisk, Trixbox atanapi Elastix, urang cobi peering sareng
Ciamis oge Cianjur. Kaleresan Ciamis <-> Cianjur tos sae.
Alhamdulillah ...

KAHIJI,
Damel Ext. IAX2 luyu sareng daftar (file Excel) nu ku Kang Iwan
dikintun ka ieu milis. Conto: Ciamis 10204, Cianjur 10206. Supados
gamfils, secret-na samikeun bae sareng nomer ext-na.

KADUA,
Damel Trunks - IAX2. Nu utami kedah dieusi, contona:

Kanggo ka Ciamis:
Trunk Name: 10204
Kolom PEER Details, mangga ieusian ku:
host=10.38.17.3
secret=10204
type=peer
username=10204
Kolom Register String eusian ku: 10204:[email protected]
Simpen....

Kanggo ka Cianjur:
Trunk Name: 10206
Kolom PEER Details, mangga ieusian ku:
host=10.38.25.98
secret=10206
type=peer
username=10206
Kolom Register String eusian ku: 10206:[email protected]
Simpen...

KATILU,
Outbound Routes, Add Route, namian, contona:

Ka Ciamis:
Route Name: 0204
Kolom Dial Patern, mangga eusian ku:
0204|XXXXX
NXXXXX
XXXXX
Dina Trunk Sequence pilih IAX2 nu tos didamel tadi, IAX2/10204
Teras ... nya simpen :)

Ka Cianjur:
Route Name: 0206
Kolom Dial Patern, mangga eusian ku:
0206|XXXXX
NXXXXX
XXXXX
Dina Trunk Sequence pilih IAX2 nu tos didamel tadi, IAX2/10206
Teras ... kedah disimpen :)

Pami tilu tahap diluhur tos leres, insya Allah tiasa 'ngagentraan'
nomer VoIP nu aktif di server rerencangan urang, contona tiasa dicobi
ka Ciamis, 020411515 (Mang Odo). Atanapi ka Cianjur, 020631001 (Pa Goen2).
Khusus kanggo Ciamis, mangga lebet ka http://10.38.17.3/user/?fop
atanapi http://10.38.17.3/user/onlinephone.php kanggo nilangi daftar
nomer sareng nu aktif (OK).

Kitu rupina. Mugia aya mangfaatna.
Hatur nuhun ka Pa Goen2 kana elmuna nyaaa...

PLPAL (=Punten Lereskeun Pami Aya Lepat) :D

Salam VoIP,
MangOdo
~Ukur Rahayat Biasa~

: tanpa label

KOMENTAR

Menikahlah Dengan Lurus Sahabatku :)

Rasulullah SAW Bersabda, "Barang Siapa Yang Menikahi Seorang Wanita Karena Kedudukannya, Maka Allah Tidak Akan Menambahkan Baginya Kecuali Kehinaan. Barang Siapa Yang Menikahi Seorang Wanita Karena Kekayaannya, Maka Allah Tidak Akan Menambahkan Baginya Kecuali Kefakiran." Beliau Melanjutkan, "Barang Siapa Yang Menikahi Seorang Wanita Karena Kemuliaan Nasabnya, Maka Allah Tidak Akan Menambahkan Baginya Kecuali Kerendahan. Dan, Barang Siapa Yang Menikahi Seorang Wanita Dan Ia Tidak Menginginkan Kecuali Supaya Dapat Menundukkan Pandangan Dan Menjaga Kemaluannya Atau Menyambung Tali Silaturahim, Maka Allah Akan Memberkahi Mereka Berdua."

Layanan SSD Web Hosting

Fitur Hosting Lengkap, Cloudlinux, Apache/Nginx/Litespeed PHP Multiversion, MariaDB, Remote Backup DNS Cluster, Immunify360, Secure dan Stabil

Layanan Web Desain

Percayakan pembuatan website anda kepada GaluhWeb.com baik untuk instansi, perusahaan ataupun personal. Lebih dari 100 project telah membuktikannya.

Layanan VPS & Dedicated Server

Dapatkan kontrol penuh untuk mengelola bisnis, blog, aplikasi dengan layanan Virtual Private Server atau Dedicated Server. Ayo naik level sekarang bersama GaluhWeb.com !

Value Added Service

Dapatkan juga layanan tambahan lainnya seperti Nama Domain, Mail Hosting, Streaming Hosting, Sitelock, SSL dan masih banyak lagi.

GaluhWeb.com